

## WINE SHOW JUDGING #2 AN INSIDER'S VIEW OF PANEL TASTINGS

## Friday 20 November, 2015

The Australian Wine Research Institute Corner Paratoo Road & Hartley Grove, Urrbrae SA 5064

Guest Judges: Samantha Connew, David Bicknell, PJ Charteris

Time	Duration	Program Item	Location/Room	Chair of Judges
8:00 - 8:15	15 mins	Doors open, arrival and registration (Tea and Coffee available)	Boardroom	
8:15 - 8:25	10 mins	Welcome and Introduction Con Simos	Boardroom	
8:25 - 9:25	50 mins	Session 1: Tasting Chardonnay Wines	Panel 1 – Seminar 1 Panel 2 – Seminar 2 Panel 3 – Shiraz Rm	Sam Connew PJ Charteris David Bicknell
9:25 - 10:15	50 mins	Session 1: Panel discussions		
10:15 - 10:45	30 mins	Morning Tea Panel consensus scores revealed	Boardroom	
10:45: - 11:35	50 mins	Session 2: Tasting Pinot wines	Panel 1 – Seminar 1 Panel 2 – Seminar 2 Panel 3 – Shiraz Rm	PJ Charteris David Bicknell Sam Connew
11:35 - 12:25	50 mins	Session 2: Panel discussions		
12:25 - 13:15	50 mins	Lunch Panel consensus scores revealed	Boardroom	
13:15 - 14:05	50 mins	Session 3: Tasting Shiraz wines	Panel 1 – Seminar 1 Panel 2 – Seminar 2 Panel 3 – Shiraz Rm	David Bicknell
14:05 - 14:55	50 mins	Session 3: Panel discussions		Sam Connew PJ Charteris
14:55 - 15:15	20 mins	Panel Consensus scores revealed Small break (Tea and Coffee available)	Boardroom	
15:15 - 16:05	50 mins	Session 4: Tasting Cabernet wines	Panel 1 – Seminar 1 Panel 2 – Seminar 2 Panel 3 – Shiraz Rm	Sam Connew PJ Charteris David Bicknell
16:05 - 16:55	50 mins	Session 4: Panel discussions		
16:55 – 17:15	20 mins	Afternoon Tea Panel consensus scores revealed	Boardroom	
17:15 - 17:45	30 mins	Session 5: Trophy Tasting	Panel 1 – Seminar 1 Panel 2 – Seminar 2 Panel 3 – Shiraz Rm	PJ Charteris David Bicknell Sam Connew
17:45 - 18:15	30 mins	Session 5: Panel discussions		
18:15 - 18:30	15 mins	Course close and course feedback (Surveys)	Boardroom	